www.Kokkolanvenekerho.fi

PDF Print E-mail

Kokkolan venekerhon saaripaikka (päivitetty 1.3-13)

Kokkolan venekerhon saaripaikka sijaitsee Trutklimparnan saaressa noin 8 meripenikulman päässä kerhon kotisatamasta. Saaripaikka on venekerholaisten käytettävissä ympäri vuoden. Saaresta löytyy kerholaisten käyttöön puulämmitteinen sauna, grillikatos, jossa on sekä kaasugrilli. Saaressa on myös pieni mökki jossa on keitto mahdollisuus. Lisäksi on käytettävissä kaksi vessaa sekä puulato ja työkaluvarasto. Lapsille on saaressa erinomaiset uintimahdollisuudet sekä vene soutelua varten. Aikaa voi myös kuluttaa kalastuksen parissa, sillä ainakin haukia on saatu verkoilla ja uistimilla lähivesistä.

Ajo-ohjeet

Karttalinkki:

http://www.paikkatietoikkuna.fi/widget/web/fi/julkaisijankartta/-/MapPublished_WAR_mapportlet?id=303"></iframe>

Veneellä saaren pääsee Långskärledenin väylältä, joka kulkee saaren ohitse. Itä suunnasta tullessa ajetaan pohjois ja etälä viitan muodostaman portin läpi, ja käännytään Trutklimparnan saaressa olevia linjatauluja kohti. Väylä on merkitty länsi ja itä viitoin. Väylällä ( syvyys noin 1,5 metriä ) on varottava väylän itäpuolella olevia kiviä. Saaressa on ulkolaituri, jossa on poijukiinnitys ja satama-allas, jossa kiinnittyminen tapahtuu kyljittäin laitureihin. Altaan syvyys on noin 1 metri. Huom! pohjassa on kivikkoja, joita on varottava.

Turvallisuus

Saaressa on punkkeja ja käärmeitä, jotka on kaikkien kävijöiden syytä tiedostaa. Sammutin ja ensiapuvälineet löytyvät saunarakennuksesta.

Saaripaikan kunnossapito

Saaripaikkaa pidetään yllä talkoo voimin, jollon toivotaan, että kaikki kävijät osallistuvat jossain määrin saaripaikan kunnossapitoon. Talkoita ovat lähinnä olleet laiturien kunnostus ja polttopuiden hankinta ja kuljetus saareen. Mikään työleiri saari ei kuitenkaan ole, eli hyvällä omallatunnolla voi saaressa viettää viikon lopun vain rentoutumalla.

 

 Saunan käyttö

Saaressa on vuonna 2011 rakennettu saunarakennus, joka on kerhon jäsenten vapaassa käytössä. Saunan ovet ovat lukossa. 

Saunan avaimet 

Kaudesta 2013 alkaen avain sisältyy liittymismaksuun.

Vanhat jäsenet: avaimia voi ostaa kerholta. Avain maksaa 25 €

Saunan kiukaakalle saa heittää vain makeaa vettä. Vettä on saunan takana olevassa säiliössä ( sadevesi)

Tapahtumat

Saaressa on perinteisesti vietetty yhdessä juhannusta sekä pidetty elokuun alussa yhteinen venilijöiden illanvietto.

Uutta kesälle 2012  

Kesällä 2012 saatiin saareen muutama uusi juttu

Saaresta löytyy savustusuuni kerholaisten käyttöönToisena on saunalle ilmestynyt vihreä pönttö, mihin voi saunojat tiputtaa tyhjät virvoitusjuomatölkit. Laatiikko tyhjennetään sen täytyttyä ja saadut varat käytetään saunarakennuksen tarpeisiin.

Lisäsätietoja saaresta ja sen käytöstä antaa saarivouti

Uusi kaasugrilli 2013

Talvikuvia 2013